12. Kapitola - Tajemství Ginny Weasleyové

17.10.2011 20:53

 

A/N: Tak jste se konečně dočkali :-) Dvanáctá kapitolka je tu! Ohromně se těším na vaše komentáře, tak doufám, že jich necháte více než posledně;-) Myslete na to, že autorka přece jen potřebuje nějakou tu vnější motivaci:-)

 

 

Užijte si to!

 

 

12. Kapitola – Tajemství Ginny Weasleyové

 

„Harry,“ vydechla úlevně Hermiona, když se k nim konečně připojil ve Velké síni, „už jsem si myslela, že nedorazíš. Jsi v pořádku?“

Mladý hrdina se mírně zamračil. Je na něm snad vidět, že se před chvílí na chodbě téměř nervově zhroutil?

„Jistě. Neměl bych být?“

„No…“ začala rozpačitě dívka a očima zabloudila ke svému zrzavému příteli a k novinám, které držel v ruce.

„Ach tak,“ vydechl Harry a přisedl si k nim. Vůbec si nebyl jistý, jestli má dnes ještě sílu číst o včerejším útoku v novinách. „Je tam něco o mně?“ zeptal se nakonec rezignovaně.

„Ne, to ne,“ odpověděl Ron a pečlivě ho sledoval. „Ale o útoku na Příčnou ulici.“

„Takže jsme mysleli…“ začala opět Hermiona, ale Harry jí rychle přerušil:

„Nebyl jsem tam.“ Tím popřením překvapil sám sebe.

„Nebyl?“ nevěřila jeho kamarádka.

„Ne,“ zareagoval důrazně a vlastně byl za tuto svou malou lež opravdu rád. Nestál o jejich péči či lítost.

„To je dobře, kámo,“ usmál se Ron a natáhl k němu ruku s novinami. „Podle toho, co tu píšou, to bylo opravdu drsné.“

"To si ani nedokážeš představit," pomyslel si Harry smutně a přijal podávaného Denního věštce. Očima jen zběžně přejel po obrázcích zničené ulice a titulcích typu:

 

Masakr na Příčné ulici!

Známá majitelka obchodu s oděvy zemřela při útoku!

Bystrozorové truchlí nad ztrátou několika členů!

 

Samozřejmě se nikde nepsalo o tom, že většina z toho se nemusela stát, pokud by bystrozorové reagovali přiměřeně a byli patřičně vycvičení. Zveřejnění takové skutečnosti si Ministerstvo kouzel nemohlo dovolit. Stejně tak se nikde nepsalo o pomoci členů Řádu. Harry nakonec noviny s pohrdavým odfrknutím odhodil a zvedl se od stolu.

„Ty nebudeš jíst?“ reagovala na to Hermiona.

„Přešla mě chuť,“ zavrčel jejím směrem a vydal se svižným krokem z Velké síně. Možná by se mohl zastavit v kuchyni jen na trochu kávy. Teď by mu přišla neskutečně vhod a opravdu ho dráždilo, že se u studentských stolů nepodává.

„Harry,“ zastavil ho u východu starý laskavý hlas, „mohl bys jít se mnou?“

Všechny svaly se v Harryho těle napjaly. Celý strnulý se obrátil směrem k řediteli.

„Nemohl,“ zavrčel, přestože si dobře uvědomoval, jak je jeho malá vzpoura pošetilá.

„Prosím?“ otázal se Brumbál a zkoumavě se na něj podíval.

„Právě si jdu pro kávu,“ odsekl Harry pravdivě.

Starý muž se na něj jen usmál a laskavě odpověděl:

„Slibuji ti, že u mě v kanceláři jí budeš mít, kolik budeš chtít.“

Mladý hrdina ještě chvíli stál s rukama založenýma na hrudi a pevně napjatými rameny, nakonec se však vzdal. S Brumbálem stejně dříve či později mluvit musel a nemělo žádný smysl to odkládat.

„Dobrá,“ vydechl tedy, ale na ředitelův pochvalný úsměv se zamračil. Neměl žádnou náladu na jeho manipulace.

Celou cestu do Brumbálovy pracovny mlčel a převracel si v hlavě, co všechno by chtěl tomu starému bláznovi říct. Avšak když se tam konečně dostali a on stiskl v rukou hrneček naplněný silnou kávou, nedokázal nic z toho říct nahlas. Ať už byly ředitelovy manipulace jakékoliv, stále to byl ten stejný starý pán, který s ním v prvním ročníku jedl Bertíkovy fazolky. Byl to jeden z mála lidí, kteří mu nahrazovali rodinu, a on ho měl rád i přes všechny jeho chyby.

Harry se zhluboka napil teplého nápoje a vzhlédl k Brumbálovi, který ho stále pečlivě pozoroval.

„Omlouvám se,“ řekl mu starý muž, když se jejich pohledy střetly.

Harry si odfrkl a ironicky nadzvedl koutek úst.

„Zase?“ zašeptal.

„Musí to tak být,“ klidně zareagoval Brumbál.

„Říká kdo?“ nechtěl se jen tak nechat mladý hrdina.

„Harry,“ povzdechl si tiše ředitel a naklonil se k němu trochu blíž, „jsem starý, moc starý. V mém věku už může každý den být ten poslední.“

Mladík překvapeně zamrkal. Samozřejmě věděl, že je Brumbál hodně starý, ale z neznámého důvodu ho nikdy nenapadlo, že by mohl brzy zemřít. Vždyť to byl stále ten nejmocnější kouzelník!

„Nikdo neví,“ pokračoval ředitel, „jestli opustím tenhle svět dnes, zítra, za týden či za rok. Ale podstatné je, že až ten den přijde, ty musíš být připravený.“

"Aha," pomyslel si Harry v duchu a podezíravě přimhouřil oči, "tak sem ty řeči vedou.“

„Nechceš mi na to něco říct?“ vyzval ho Brumbál, když nijak nahlas nezareagoval.

„Neumím vést lidi a ani nechci.“

„Včera sis vedl dostatečně dobře.“

„Dostatečně dobře?“ zopakoval mladý hrdina nevěřícně a nevesele se zasmál. „Kolik mrtvých lidí znamená dostatečně dobře?“

„Jsme ve válce, Harry,“ tiše odpověděl ředitel. „Ztráty na obou stranách jsou nevyhnutelné.“

„Jasně,“ zavrčel oslovený. Pravda byla, že něco takového rozumově dávno věděl. Ale bylo něco jiného vědět, že umírají lidé a vědět, že lidé umřeli pod jeho velením.

„Popravdě,“ pokračoval Brumbál a ignoroval Harryho mračení, „mě celkem překvapilo, že ses nepřišel zeptat, o které členy Řádu jsme přišli.“

Po tom oznámení mladý hrdina překvapeně ztuhnul. Něco takového by ho přece mělo zajímat, že ano? Jenže on to celou svou duší vědět nechtěl. Nechtěl se posunout z matného tušení, že pod jeho velením umřeli lidé, do reality s konkrétními jmény a tvářemi.

„Justina Taylorová byla zasažena smrtící kletbou, když se snažila vynést raněné z ulice,“ začal Brumbál bez toho, aby čekal na Harryho výzvu. Ten pevně sevřel oční víčka a roztřesenýma rukama objal teplý hrnek. V mysli se mu proti jeho vůli objevila tvář sympatické mladé dívky, kterou naposledy viděl, když jí poslal pro sanitky.

„Edward Dooley,“ pokračoval ředitel a v Harryho mysli se okamžitě objevila tvář postaršího kouzelníka, který se s ním často dohadoval, „upadl do bezvědomí a vykrvácel dříve, než se k němu dostala pomoc. Lee Jordan,“ přišlo další jméno a mladík pevně stisknul zuby, „bojuje v současné době u svatého Munga o život.“

V kanceláři se rozhostilo ticho a Harry pomalu otevřel oči.

„To je všechno?“ zašeptal chraptícím hlasem a ředitel klidně přikývl. Harry se cítil nepříjemně zmatený. Bylo mu ohromně líto Taylorové a Dooleyho a jejich rodin a stejně tak zuřivě doufal, že Lee přežije, ale přesto… Přesto se mu najednou ulevilo. Celou tu dobu se snažil vší silou bránit představě desítek mrtvých a neskutečně se bál, že mezi zesnulými bude někdo jemu blízký. Žádná z jeho hrozivých představ se nenaplnila.

Taylorová i Dooley byli mrtví a stejně tak mnoho bystrozorů a nevinných obětí, mezi které patrně patřilo i děvčátko, jež zemřelo jeho chybou. Při té představě se mu chtělo zvracet a v hrudi se usadil svíravý pocit, který odmítal zmizet, ale stále tu bylo to „přesto“. Přesto, přes všechny ty hrůzy, se mu teď ulevilo. Bylo to špatné? Bylo to necitlivé k těm, co zemřeli?

„Na vědomosti, že to mohlo dopadnout mnohem hůř, není nic špatného,“ prolomil Brumbál jeho zaryté mlčení, jakoby mu četl myšlenky.

Jenže Harry se nemohl zbavit pocitu, že to špatné bylo. Až už chtěl nebo ne, stával se z něho člověk, který více myslí na úspěch bitvy než na jednotlivce.

„Budeš výborný vůdce,“ řekl mu ředitel uklidňujícím hlasem a Harry se málem rozbrečel. On přece vůbec nechtěl být vůdce.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Zbytek soboty ubíhal jako zahalený v mlze. Harry prostě nebyl schopný opravdu se odpoutat od všech svých černých myšlenek a svíravý pocit v hrudi stále zůstával. Přátelé jeho rozpoložení nebyli schopni pochopit, a tak se nakonec zavřel se svými úkoly v ložnici.

Všechnu energii vložil do udržení pozornosti na učivu a k večeru si s překvapením uvědomil, že se to vyplatilo. Nejenže za jeden den konečně dohnal většinu úkolů, ale také to byl způsob, jak udržet nežádané myšlenky v pozadí.

Skutečný problém však nastal, když se jeho spolubydlící začali ukládat do postelí. Harrymu bylo jasné, že s hlavou plnou děsivých obrazů nemá cenu pokoušet se o spánek. Ležel tedy nějakou dobu klidně na posteli, pozoroval stíny, které vytvářelo měsíční světlo, a čekal, až všichni tvrdě usnou. Pak se tiše zvedl, nazul si boty, přehodil přes sebe teplý plášť a vydal se putovat chodbami.

Brzy mu však došlo, že ani příliš nechtěl bezcílně bloudit po hradu. Ve skutečnosti chtěl navštívit jednu konkrétní osobu. A přestože bylo možné, že ho ta osoba pošle zpět do věže a ještě mu strhne body, musel to zkusit. Přece jen byl Nebelvír.

Snape byl vzhůru, a když Harry tiše zaklepal na dveře do jeho komnat, pustil hon dovnitř bez jakýchkoli otázek.

„Špatné sny?“ zeptal se, když se oba usadili v křeslech.

Harry zakroutil hlavou a s povzdechem odpověděl:

„Ne, ani jsem nezkoušel spát.“

Snape chápavě přikývl.

Chvíli oba jen tiše seděli a pozorovali mihotající plameny v krbu. Pak se Harry pomalu zvedl a přešel ke křeslu druhého muže, kde si klekl. Jeho spolubojovník odtrhl oči od ohně a sklopil je k němu. Nějakou dobu si ho vážně prohlížel, nakonec se sklonil a jemně ho políbil.

Harry potěšeně vydechl. Ani si netroufl doufat, že by muž mohl mít znovu náladu na sex s ním. Přece jen spolu spali včera a navíc byl střed noci.

O několik příjemných chvil později byli oba nazí. Harry klečel opřený rukama o křeslo a nechával se znovu a znovu naplňovat Snapeovým penisem. Po celém dni zahaleném mlhou temných myšlenek se konečně cítil opět naživu. Vůbec nechápal, jak se s tou bolestí a svíravým pocitem dokázal vypořádat dřív – bez sexu a bez Snapea. Teď se to zdálo téměř nemožné.

Nakonec se mu jakékoliv myšlenky úplně vytratily z hlavy, jak stoupal na vlně vzrušení přímo k mohutnému orgasmu. Tentokrát ani nestačil vnímat, kdy vyvrcholil jeho milenec.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

 

„Doufám, že nebudeš vyžadovat sex každý den,“ promluvil Snape, když se už oba stačili trochu vzpamatovat. Leželi vedle sebe před krbem na oblečení, které ze sebe předtím téměř strhali, a nechávali se zahřívat teplem sálajícím z krbu.

„Chceš říct, že bys to nezvládl?“ škádlil ho Harry. Nemohl si pomoct. Konečně se cítil uvolněně, a tak měl dobrou náladu.

„Není mi sedmnáct, Pottere,“ zavrčel starší muž, „a mám taky jiné povinnosti. Ne jen sex s tebou.“

„Sex se mnou je pro tebe povinnost?“ zeptal se Harry uraženě a prudce se posadil.

„Jistě,“ vážně přikývl bývalý špion, „copak nevidíš, jak jsem z toho zničený?“

„Blbče,“ rozesmál se Harry a přetáhl ho jemně tričkem, které si právě chtěl obléct.

„Mohl by ses někdy chovat přiměřeně svému věku?“ zeptal se Snape ztrápeně, ale Harrymu se zdálo, že se ve skutečnosti snaží nepřidat k jeho smíchu.

„To právě dělám,“ odsekl tedy vesele a vtiskl na přísná ústa rychlý polibek.

Tím vyvedl z míry jak sebe, tak Snapea. Ono přece jen bylo něco jiného líbat se během sexu či těsně před ním a líbat se bez sexuálního podtextu. Bývalý špion trochu ztuhnul a překvapeně se na něj podíval, zatímco Harry si rychle začal natahovat tričko, které stále držel v rukou. Byl to jediný způsob, jak zamaskovat svou červenající se tvář.

Přes šustění trička neslyšel, že se starší muž také zvedl, a tak ho trochu překvapilo, když ho uviděl, jak celý nahý klidně stojí nad hromadou oblečení a vybírá si z něj to své. Byl to zvláštní pohled. Možná dokonce určitým způsobem intimnější než samotný sex. Ještě předevčírem by Harryho rozhodně ani nenapadlo, že uvidí upjatého Mistra lektvarů, jak se nahý prochází po místnosti.

Pochopitelně nechtěl, aby si Snape všiml, jak zvláštní pro něj tahle situace je, a tak raději zatřepal hlavou a pokračoval v oblékání.

„Takže já půjdu,“ řekl trochu nejistě, když byl konečně hotov. Odcházet od Snapea po sexu pro něj byla zatím čerstvá zkušenost.

„Dej si cestou pozor,“ zareagoval na to starší muž, který dokončil oblékání už před nějakou dobou. „Nerad bych, aby tě odtud viděl někdo v tuhle hodinu odcházet.“

„Samozřejmě,“ přikývl Harry.

Ještě jednou zkontroloval, že má všechny své věci, a s přáním dobré noci se opět vydal do studených chodeb. Když té noci už podruhé zalézal do své postele v nebelvírské věži, začínalo na východě pomalu svítat. Tentokrát mu však ponocování rozhodně stálo za to – cítil se neobvykle spokojený.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Přestože šel spát velmi pozdě, probudil se mezi prvními. Ani skvělý sex nedokázal zahnat všechny starosti a noční můry. Stále se ale cítil mnohem lépe než v sobotu. Sešel do poloprázdné Velké síně a s chutí se pustil do jídla. Včera toho příliš nesnědl, a proto byl teď neuvěřitelně hladový.

Byl přibližně v polovině snídaně, když do síně svižným krokem vešel jeho nový milenec. Jejich pohledy se na moment střetly a Harry hned ucítil, jak se mu rozbušilo srdce. Tenhle temný, odtažitý a chladný muž, před kterým se všichni studenti krčí, byl jeho milenec! A navíc naprosto úžasný milenec!

Opět byl Harry něčím výjimečný. Ale nejenže o tom tentokrát nikdo neměl ani tušení, tentokrát to navíc bylo také něco, na co byl pyšný.

"Ano," pomyslel si Harry s úsměvem, "spím se Snapem a jsem na to zatraceně pyšný!"

„Na co se tak řehníš?“ vytrhl ho z myšlenek Ronův hlas a on si teprve teď uvědomil, že stále hledí na stejné místo, přestože Snape už tam dávno není.

„Ale na nic,“ odbyl kamarádovu otázku mávnutím ruky a vší silou se snažil nerozesmát při představě, že by Ronovi zopakoval, co mu v tu chvíli běželo hlavou. Bylo celkem možné, že by takovou větou přivodil svému příteli i přes jeho mládí infarkt.

Velká síň se postupně začínala zaplňovat a během chvíle už u všech stolů panoval čilý ruch.

„Jdeme po snídani s Ronem do knihovny,“ začala Hermiona a zrzek za jejími zády udělal na Harryho protáhlý obličej. „Nechceš se k nám připojit?“

Mladý hrdina chtěl nejdříve odmítnout, ale když viděl její nadějný výraz, změnil názor. Konec konců více času stráveného s přáteli mu neuškodí.

„Jo,“ zamumlal tedy, „rád.“

Hermiona se na něj zářivě usmála a Ron s plnými ústy nadšeně zahuhlal:

„Super.“

Pomalu se chystali ke společnému odchodu, když Harryho zastavila jemná ruka na paži.

„Harry,“ oslovila ho nejistě Ginny, „mohla bych s tebou mluvit?“

Celé trio se zastavilo.

„Jistě,“ odpověděl mladík nakonec. „O co jde?“

„Tady ne,“ zašeptala dívka a hodila pohledem po Ronovi s Hermionou, kteří je zmateně sledovali. „Mohli bychom jít někam, kde budeme sami?“

„Ehm, jo,“ vykoktal ze sebe Harry, „tak dobře.“

Neměl tušení, co tak soukromého by mu Ginny mohl chtít, ale dobře si pamatoval na Tajemnou komnatu, a tak nechtěl jakékoliv její tajemství podceňovat. Domluvil se s Ronem a Hermionou, že za nimi do knihovny dorazí o něco později, a pak se společně s Ginny vydal do jedné z prázdných učeben.

„Dobře,“ řekl Harry, když za nimi zavřel dveře. „Co se děje?“

A protože dívka vypadala opravdu nejistě, pokusil se jí povzbudit mírným úsměvem.

„Potřebuju, abys předstíral, že spolu chodíme,“ řekla Ginny rychle, pak si nervózně skousla spodní ret.

Mladý hrdina jen mírně nadzvednul obočí. Už ani nedokázal být pořádně překvapený. Byl jen rád, že nejspíš nešlo o nic až tak vážného.

„Jsem gay, Ginny,“ řekl klidně, „a každý to ví.“

„O to líp,“ zareagovala nepředvídatelně dívka. „Alespoň potrvá déle, než nás začnou podezírat.“

Harry se podrbal na hlavě.

„Tak teď už to vůbec nechápu,“ přiznal.

„Šlo by jen o to,“ vysvětlovala netrpělivě dívka, „abychom odcházeli často společně, takže když už se po nás bude někdo shánět, napadne je, že jsme spolu.“

Mladý hrdina se zamyšleně podíval na dívku před sebou. Už nejspíš chápal, co přesně po něm chtěla. A pravda byla, že také jemu by přišlo vhod, kdyby pokaždé svým přátelům nemusel vysvětlovat, kde byl. Obzvlášť teď, když mohl velice příjemným způsobem trávit čas se Snapem.

„Souhlasíš?“ tlačila na něj Ginny a nervózně přešlapovala z nohy na nohu.

Bylo jasné, že důvod, pro který potřebuje krýt, není úplně v pořádku.

„Proč ode mě něco takového chceš?“ zeptal se Harry.

„Prostě chci mít klid,“ odsekla dívka trochu útočně.

„Tomu moc nevěřím,“ zareagoval na to klidně a jeho zvědavost začínala pomalu stoupat. Jaké měla ta holka tajemství?

„Proč ne?“ dohadovala se. „Ty přece taky chceš být občas sám.“

„Ginny,“ povzdechl si Harry, „nebudu krýt něco, o čem nic nevím. Jestli to po mně chceš, musíš mi říct pravdu.“

Dívka však mlčela, a tak se vydal ke dveřím. Dříve než je stačil otevřít, prolomil ticho pevný hlas:

„Chodím s Dracem.“

Harry se k ní prudce otočil.

„S Malfoyem?“ vyhrkl nevěřícně. Tohle ho tedy dokázalo překvapit.

„Znáš snad nějakého jiného?“ otázala se kysele, pak jí však došlo, že po Harrym něco chce. Mnohem mírněji dodala: „Jo, s Dracem Malfoyem.“

„No,“ začal Harry rozpačitě, „to mi nepřipadá zrovna rozumné.“

A popravdě řečeno se mu to nezdálo ani příliš uvěřitelné. Weasleyová a Malfoy? To bylo téměř jako Romeo a Julie.

„Věděla jsem, že budeš reagovat takhle!“ začala se zlobit Ginny. „Všichni takhle budou reagovat! Ale to, že je ze Zmijozelu, nutně neznamená, že je špatný!“

„Samozřejmě to, že je ze Zmijozelu, neznamená, že je špatný. To vůbec ne,“ uklidňoval jí Harry a myslel při tom na Snapea a Dereka s Gregorem, „ale to, že je Malfoy…“

„Jsi pokrytec jako všichni ostatní!“ nenechala ho dokončit. „Ty taky přece pořád tvrdíš, že nejsi stejný jako tvůj otec!“

Harry překvapeně zamrkal. Vůbec teď neměl na mysli, že Draco Malfoy byl stejný jako jeho otec, i když podoba tam nepopiratelně byla. V každém případě však bylo podstatné, že Malfoy byl z temné rodiny. Z rodiny Smrtijedů. A ať už si to mladí milenci chtěli připustit či ne – to bylo v současné době opravdu důležité.

„Ale když mi nechceš pomoct, tak nepomáhej!“ skončila mezitím dívka a měla se k odchodu.

„Počkej, Ginny!“ zastavil jí, protože se přece jen cítil trochu pokrytecky. Vždyť on sám měl za milence muže, kterého by mu nikdo nevybral. „Pomůžu ti!“

„Vážně?“ zeptala se nevěřícně.

„Jo,“ důrazně přikývl, „ale nejdřív si chci s Malfoyem promluvit.“

„Dobře, to by šlo,“ souhlasila a pomalu se začínala usmívat. „Díky.“

„Zatím nemáš moc za co,“ upozornil jí také s úsměvem. Ginny však nad tím jen mávla rukou, pak mu ještě jednou poděkovala, políbila ho na tvář a radostně vyběhla ze dveří.

Harry na moment strnul a díval se na pootevřené dveře. Měl nepříjemný pocit, že slíbil něco, čeho bude později litovat.

 

 

 

Pokračování: 13. Kapitola - Mezičas

 

 

 

Komentáře ke 12. kapitole

???

Datum: 23.11.2012 | Vložil: ???

??? co tady dělá moje povídka??? okamžitě ji odstraňte nebo uvidíte!!!!!!

Re: ???

Datum: 23.11.2012 | Vložil: ???

??? to píšu já, stejná osoba - byla to sranda :DD

Krásné

Datum: 23.11.2012 | Vložil: LuckaSmile

ahoj krásné, navštivte prosím někdo můj web : www.harry-potter15.webnode.cz

?!

Datum: 06.11.2011 | Vložil: Tessie

Justina Taylorová? Justina?! To jako vážně? Jak z toho bezchybného božského blonďáka s ďolíčkama můžeš udělat ženskou?! Justina, brr... :D

Re: ?!

Datum: 16.11.2011 | Vložil: GrayLady

:D :D Ani mi to nedošlo; většinou zvlášť vymýšlím a hledám křestní jméno a zvlášt příjmení, a pak je spojím, jak se mi to k sobě hodí ;-)

:)

Datum: 28.10.2011 | Vložil: entita

týjo to je moc pěkný nemůžu se dočkat na další pokračování.. hlavně na reakci ostatních až se dozví ostatní že Harry spí se Severusem a že bude zástupce Brumbála :D

Re: :)

Datum: 30.10.2011 | Vložil: GrayLady

Děkuji :-) musím přiznat, že i já se moc těším na reakce ostatních, ale to ještě nějakou tu dobu potrvá ;-)

Užasné jako vždy:)

Datum: 27.10.2011 | Vložil: 14laura

Ach užasný, začiná to být čím dál zajimavější:) Jsem zvědavá jak to bude dál pokračovat a to hlavně mezi nima.
Šup z další kapitolou:)

Re: Užasné jako vždy:)

Datum: 30.10.2011 | Vložil: GrayLady

Děkuji, moc mě těší, že se ti povídka zdá stále zajímavější... Na další kapitolce pilně pracuji ;-)

sorry

Datum: 27.10.2011 | Vložil: lilith3913

zabudla som na koment...Ginny a Draco?(Rómeo a Júlia?) snáď ich nečaká tak tragický osud... aj keď niesú môj obľúbený pár... celkom dobré. trepem, výborné:-)

Re: sorry

Datum: 30.10.2011 | Vložil: GrayLady

To jsem ráda, že sis nakonec vzpomněla :-) Jaký osud Ginny a Draca čeká, to je velké překvapení ;-) Jsem zvědavá, jak si je zamilujeme či nezamilujeme :D
Jinak děkuji za pochvalu :-)

supééér

Datum: 21.10.2011 | Vložil: mona

Tohle je úplně skvělá povídka, narazila jsem na ni náhodou a zhltla jsem ji naráz, moc mě baví. Pár HP/SS je můj nejoblíbenější...v podstatě mě jiné slash páry nebaví. Jsem zvědavá, jak dějem zamíchá vztah Giny a Draka a samozřejmě se těším, že se taky bude vyvíjet vztah Harryho a Severuse (možná se trochu zamíchají city? :-)...). Takže Ti přeji, ať Ti jde psaní od ruky a kapitolky nám pěkně přibývají :-)))

Re: supééér

Datum: 24.10.2011 | Vložil: GrayLady

Moc děkuji :-) Jsem ráda, když přibývají čtenáři, kterým se povídka líbí :-) Určitě se nám to časem všechno zajímavě zamíchá a nějaké city mezi Harrym a Severusem taky přijdou ;-)
Děkuji za přání a budu se tedy snažit, aby kapitolky přibývaly :-))

Ehm...

Datum: 19.10.2011 | Vložil: yellow

Asi budu jediná, co se nepřidá k nadšené kritice, ale nemůžu si pomoct. Už několik kapitol se nemůžu zbavit dojmu, že povídka postupně upadá. Dlouhá cesta a Koridory měly spád, měly napětí, měly jiskru. Ale v posledních kapitolách mám dojem, že se v nich objevuje čím dál tím víc klišé (z tohohle bych chtěla vyjnout tu doprovodnou povídku, protože ta se mi doopravdy líbila). Nechci tě nijak urazit, ale už to není to, co to bývalo. Ano, dostáváme to Snarry, po kterém jsme všichni tak prahli. A je velice kvalitní, ale... Ale už to nemá ten náboj.
Brumbálovo přiznání, že každý den může být jeho posledním - to bylo hraní na city Potterovi, nám nebo jemu i nám? A Ginny chodící s Malfoyem - s kým by taky proboha chodila, když ne s Potterem (ach, jak nečekané) a prosící Pottera, aby ji kryl, že s ní chodí (hm, kdo by tomu věřil, když je veřejně známé, že je gay). To je trochu nelogický.
Nemůžu si pomoc, ale jsem zklamaná. Čekala jsem víc.
Jen doufám, že ti tímhle komentářem neseberu chuť k psaní. To bych byla nerada, protože si pořád myslím, že se pořád jde vrátit na ten předchozí vysoký nadprůměr. To je taky důvod, proč tohle píšu, doufám, že tě tím nezdrtím, ale spíš nakopnu.
Omlouvám se za nepříjemný komentář plný kritiky.

Re: Ehm...

Datum: 20.10.2011 | Vložil: GrayLady

ehm, no, musím říct, že mě tedy rozhodně víc "nakopává" pozitivní kritika :-D
Už několik kapitol se ti zdá, že povídka upadá? :-(
Od koridorů jich zatím bylo jen dvanáct... takže tě nijak zvlášť nezaujala šikana ve škole, Severusův "promyšlený" návrh, Harryho myšlenky nad ním, neznámý "vtipálek", Harryho postupné přebírání zodpovědnosti za válku, změna Severusova pohledu na Harryho, Harryho vztah s přáteli, sex jako pouhé odreagování od napětí,...? Od kdy přesně tě děj zklamal?
Jinak děj této povídky mám zhruba vymyšlený už od chvíle, co jsem napsala Dlouhou cestu. A od začátku jsem chtěla vytvořit pár Draco/Ginny, takže to tedy není tím, že by mi teď docházeli nápady;-)
Osobně nevidím nic originálního ani na páru Ron/Hermiona či Harry/Severus, stejně tak ani na tom, že je Brumbál manipulátor nebo na "záhadném" učiteli Obrany... a nechci se nutit do párů, které se mi nelíbí, jen proto, aby byli originální. Myslím, že originální nemusí být "základní informace" ale děj.
Trochu mě zaskočilo, že sis špatně vysvětlila, oč Ginny Harryho žádá a znovu jsem to četla. Musím říct, že jsem to špatně a nejasně napsala. Ginny ho nežádá, aby všude říkal, že s ní chodí, ale aby říkal, že je s ní, takže oba budou mít odpověď na otázku přátel: "kde jsi byl/a?" Pouze dopředu předpokládá, že když budou neustále jakoby spolu, časem si to někdo spojí jinak (i přes Harryho orientaci).
A myslím, že Brumbálovi se nepodařilo vyvolat lítost ani u Harryho (pokud vím, co jsem psala, Harrymu rychle došlo, kam tím vším ředitel míří).
Takže asi tak:) nedokázala jsem podrobně nereagovat;-)
A ještě jen otázka k malé části, která v tvém komentáři vypadala pochvalná :)... co znamená kvalitní snarry?
Děkuji za podrobný komentář:-) i když musím přiznat, že náladu mi zrovna nezvedl ;-)

Re: Re: Ehm...

Datum: 22.10.2011 | Vložil: yellow

No, tenhle ve mě hodně sílí poslední tři čtyři kapitoly. Předtím jen sem tam kousl, ale teď se ho prostě nemůžu zbavit. Mám pocit, že se všechno stává prvoplánovým, někdy až značně laciným. Nevadí mi ani jedna z těch věcí, co jsi nahoře vypsala. Jen z některých prostě nemám dobrý pocit. Dokonce mi ani nevadí (ač to tak pravděpodobně nevypadá) pár Draco/Ginny. V mém komentáři to byla nevychytaná ironie. To samé i s Brumbálem. Samozřejmě, že mu na to nikdo neskočil.
A jak jsem ti v předchozím komentáři vyčítala tu chybějící jiskru, napětí a spát, tak to je možná spíš problém změny stylu. Přijde mi jiný.
Na druhou stranu mě a mých komentářů si nevšímej. Máš tu bůhvíkolik pochvalných, takže takovej rejpal jako já tě vůbec nemusí zajímat. Znáš to... "Kritik je člověk, který nic nevytvořil a cítí se kvalifikovaný k tomu, aby posuzoval práci těch tvořivých. Je to logické. Nemá totiž předsudky - nenávidí všechny tvořivé stejně." (R. A. Heinlein) :D

Re: Re: Re: Ehm...

Datum: 24.10.2011 | Vložil: GrayLady

Myslím, že kritik je tu od toho, aby drdžel autory nohama na zemi :D Takže v poho:) Ne, že bych neměla mnohem radši chválu, ale zvládnu i opak ;-)
Jinak jsem přemýšlela o tom, cos psala a o ději, který mám naplánovaný, a myslím, že příští 3-4 kapitoly tě nejspíš příliš nenadchnout. Budou spíš takové "klidné" (jak obsahem, tak dějem - prostě do všech stran), ale pak by zas mělo přijít více spádu a akce;-) Tedy doufám... :-D

Wua..

Datum: 18.10.2011 | Vložil: serafiiin

Wua! =D
Teda =) Veselé i když smutné.. Spím se Snapem a jsem na to pyšnej =D Dobré =)
Skvělá kapitola, doufám, že další bude brzy a těším se na rozhovor Draca a Harryho =D

Re: Wua..

Datum: 20.10.2011 | Vložil: GrayLady

Děkuji:-)) Jsem moc ráda, že se ti to líbilo. Další kapitola bude bohuže n e j d ř í v e ve středu, ale já sama se také těším na jejich rozhovor ;-)

Fúha!

Datum: 18.10.2011 | Vložil: grid

Toto bude ešte veselé! Spoločnosť prvotriedna a tie páry...to fakt nemá chybu, teda až na to, že chudák Ron bude musieť predýchať vzťah Giny a Draca ale aj jeho najlepší kamoš Potter sa dal so Slizolinčanom. Morgana stoj pri všetkých a nám zariaď skoré pokračovanie tejto super poviedky.

Re: Fúha!

Datum: 20.10.2011 | Vložil: GrayLady

Děkuji za komentář:-) těší mě, že se ti povídka líbí:))
A jinak ano, chudák Ron (a to ještě ani neví, co všechno ho v tomhle příběhu čeká ;-))

:-)

Datum: 18.10.2011 | Vložil: kitty

Skvělé, prostě zbožňuju tuhle povídku. :-)

Re: :-)

Datum: 20.10.2011 | Vložil: GrayLady

Díky, to mě moc těší! :-) snad to tak zůstane i nadále;-)

awesome

Datum: 18.10.2011 | Vložil: Adelaine

Aaaaaaaaaaaaaaa, bože, geniální. Já se těším nakolik pokrytecky (a jestli) se zachová Ginny, až se doví o Snarry. Ale aspoň mají spřízněnou duši. Geniální. Nemůžu se dočkat pokračování.

Re: awesome

Datum: 20.10.2011 | Vložil: GrayLady

Díky:-) Musím přiznat, žes mi tak trochu nastrčila zápletku, která mě ani nenapadla... Jak se zachová Ginny až se dozví o Snarry?...skutečně zajímavá otázka :-))

:-)))

Datum: 18.10.2011 | Vložil: bacil

Tak tohle nemá chybu. Super kapča a jsem děsně zvědavá na rozhovor Harryho a Draca. No ti dva v jedné místnosti. Hm aby to ta místnost přežila bez úhony :-))))

Re: :-)))

Datum: 20.10.2011 | Vložil: GrayLady

Děkuji :-) taky se na jejich rozhovor těším;-)

:))

Datum: 18.10.2011 | Vložil: Saskya

tak Ginny a Draco :-D Harry a Severus
zaujímavé páriky sa povytvárali, keď to praskne, to bude :-D
veľmi pekné :)

Re: :))

Datum: 20.10.2011 | Vložil: GrayLady

Rozhodně ještě nějakou dobu potrvá, než to praskne :-)) musíme to trochu vystupňovat :-) Ale moc děkuji za komentář ;-)

To jsou zvraty:-)

Datum: 18.10.2011 | Vložil: Kitti

Milá Gray Lady, jsi mistr zápletek... proč spárovat jen Harryho a Severuse, taková výbušná směs. Když se k tomu přihodí ještě Ginny a Draco, bude větší bengál, že? ALe moc se mi to líbí, Ginny je tu taková víc rozumná, konečně. Konečně nevisí na Harrym štěněčím pohledem. Asi ji přitahují výrazní muži, že? Já se ji nedivím, Malfoy není špatnej. Jsem zvědavá, jestli víc rozkryješ zákulisí, jak se oni dva dali dohromady. Kapitola je fantastická, moc se mi líbila, sex na dobrou noc je lepší než mléko s medem, že? Rozhovor s Brumbálem byl dobrej, ač toho dědka v tvém podání nesnáším:-) tady si mi ho zase přiblížila. Moc se těším na další kapitolu, píšeš skvěle, je radost číst tvou povídku. Obdivuju tě a děkuju

Re: To jsou zvraty:-)

Datum: 20.10.2011 | Vložil: GrayLady

Díky za pochvalu :-)) Sex na dobrou noc je rohodně lepší než mléko s medem :D ale jen pro dospělé :))
Chtěla jsem hlavně trochu potlačit tu Harryho výjimečnost ;-) Kdo obecně Ginny přitahuje, to netuším :D ale v každém případě skutečně plánuji jednorázovku o tom, jak se ti dva dali dohromady (ale kdy bude...? netuším). V každém případě ještě jednou děkuji za tak nadšený komentář a jsem ráda, že se ti povídka líbí :-))

Až tohle praskne...

Datum: 18.10.2011 | Vložil: Mája

Tedy, až na tohle přijde Ron, tak bude opravdu horko... Harry a Severus, Ginny a Draco... Tohle Ron nerozdýchá. Věřím, že na tuhle scénu se už dopředu velice těšíš, nebo ji (jako já) máš již několik týdnů napsanou dopředu. Já tomu říkám Autorský deník a ten je plný takových zajímavých dějových zlomů z dob budoucích :-D

Re: Až tohle praskne...

Datum: 20.10.2011 | Vložil: GrayLady

Ano, taky si píšu dopředu scény, kterých se už nemůžu dočkat, a mám jich už opravdu mnoho. Ale zrovna tahle mezi nimi tedy není a není to tím, že bych se na ní netěšila ;-) (veeelké tajemství;-)) Díky za komentář:)

...

Datum: 18.10.2011 | Vložil: marci

moc pěkné... Ani vlastně nevím, jak (a zda) se tady už Draco nějak projevil. Evidentně si budu muset oprášit předchozí děj.
Harrymu se vůbec nedivím, že po všech těch hrůzách a tlaku, pod kterým je, hledá odregování u Severuse. Ačkoli - pro mě mají kupodivu větší náboj ty "nesexuální scény" :-)
krásné, čtivé, napínavé - moc se těším na pokračování.
(jenom detail - ve druhé části máš Severus..."pustil hon dovnitř") :-)

Re: ...

Datum: 20.10.2011 | Vložil: GrayLady

Děkuji za pochvalu :-) jsem ráda, že se ti to líbilo.
Ano, Draco už se projevil (tuším, že dvakrát) a dokonce se v příběhu objevily dva náznaky, že s ním Ginny něco má ;-)
Jsem ráda, že pro tebe mají větší náboj jiné než sexuální scény. Mělo by to tak být a to především proto, že v sexu mezi Harrymu a Severusem není ještě příliš citu a emocí (vlastně tam nejsou skoro žádné). A kde nejsou emoce, není náboj ;-) (což by se časem mělo změnit, takže zbývá jen doufat, že se mi to podaří dobře napsat:-))
Děkuji za upozornění, chybu opravím, co nejdříve:)

Záznamy: 1 - 35 ze 35