Seznam dokončených HP/SS povídek v AJ (moje doporučení)

17.09.2011 10:13
 
Vrhla jsem se do sestavování seznamu česko-slovenských povídek a zjistila jsem, že jsem v této oblasti značně nezkušená. Pokouším se tedy trochu si zvednout sebedůvěru v oblasti anglicky psaných povídek a třeba tento druhý seznam bude k něčemu i vám
 

Seznam bude rozělený podobně do těchto části:
1) Snarry - slash; příběhy, ve kterých mají Harry se Severusem milostný vztah
2) Severitus, sevitus, adoption, guardian - příběhy, ve kterých se zjistí, že Harry je Severusův biologický syn a příběhy, ve kterých Severus Harryho adoptuje či se stane jeho opatrovníkem
3) Ostatní - příběhy, ve kterých bude vztah našich dvou hrdinů důležitý, ale nebude zapadat do žádné z předchozích kategorií
 
U povídek, které se mi nejvíce líbily a jejich děj mě oslovil natolik, že si ho pamatuju ještě teď, najdete usmívajícího se smajlíka .
 
 
 
 
1) Snarry
 
The "Civil War" series / autor: Sushi / :-)
Obsah: V době, kdy Voldemort shromažďuje své síly na finální boj, dva zapřísáhlí nepřátelé hledají sílu k boji u sebe navzájem.
Celá série je až neskutečně dlouhá a já ji miluju od začátku až do konce! Četla jsem ji několikrát a jistě se k ní ještě někdy vrátím. Vztah Harryho a Severuse je (přes všechnu hrůzu a temnotu) v tomto příběhu nádherně dojemný a láskyplný.
 
Penance is the Play / autor: Maeglin Yedi / :-)
Obsah: Harry chce odplatu. Harry má plán. Je však Harry dost zmijozelský na to, aby mohl uspět?
Skvělý příběh, který mě mile překvapil a to jak celým dějem, tak originálním koncem.
 
A Choriambic Progression / autorky: Mairead Triste and Aristide / :-)
Obsah: Všechno začalo na první pohled jednoduchým úkolem, na kterém měli Harry a Severus spolupracovat.
Výborný čtivý příběh, ve kterém si mi moc líbí zpodobnění obou hlavních hrdinů.
 
Scratch / autor: Aucta Sinistra
Obsah: Harry tráví léto v Bradavicích a rozhodne se aktivně využít svůj čas.
Děj pokračuje v příbězích: The Holly and the Ivy a This Thing of Darkness.
Nenáročný příběh, který pohladí po duši a mohl by se nazývat klasikou.
 
Time to Change /autor: Sansa1
Obsah: Harry si přeje, aby nikdy nebyl Chlapec-který-žil a jeho přání je vyplněno. Nyní se musí vypořádat s následky - musí obětovat vše co získal a zachránit tak svět. Cestou potká také lásku, přijde o ní jako o všechno ostatní?
Krásný, čtivý a řekla bych, že také originální příběh.
 
Aqua Fresca / autor: Perfica
Obsah: Harry se stane svědkem Severusova utrpení pod neobvyklým prokletím. Oba dva se snaží vypořádat s novou důvěrností, která mezi nimi kvůli této vizi vznikla.
Výborný příběh, který si jistě někdy přečtu znovu. Je napínavý od začátku až do konce a velmi originální.
 
Light on the Dark Side of Me / autor: cocoa-Snape / :-)
Obsah: Harryho lekce Nitroobrany pokračují a pro "usmíření" Snapea kvůli jeho indeskrétnosti s myslánkou je nutné, aby Mistrovi lektvarů ukázal trapnou paměť. Po konfrontaci s tímto a s jeho rostoucí přitažlivostí ke kdysi nenáviděnému profesorovi, Harry věří, že se jeho život nemůže stát komplikovanějším. Avšak brzy začne mít podezření, že jeho problémy nejsou nic ve srovnání s hrůzou Snapeova života. Harry chce zoufale pomoci a dělá proto vše, co může, ale Snape jeho snahu odmítá. Po té, co Harry zajde příliš daleko, uvědomí si, že Snape možná vůbec není takový muž, za jakého ho považoval.
Tato povídka má také nedokončené pokračování.
Nádherný temný příběh, který je mimo jiné o Severusově velice těžkém a komplikovaném životě, ale také o Harryho schopnosti bezpodmínečně milovat. Také je zde velmi dobře zpodobněn Brumbál.
 
Primer to the Dark Arts / autor: Icarus / :-)
Obsah: Harrymu jsou dávány soukromé (a tajné) lekce v Černé magii , kterými se má chránit při příštím setkání s Voldemortem. Jeho učitel? Profesor Snape. Kouzla, která se neměla povést a povedla, přátelský sociopatický smrtijed a Snapeova velmi nemravná knihovna.
Pěkný nepříliš komplikovaný příběh, který by si podle mého zasloužil mnohem lepší recenze.
 
nové;) Tea series /autor: Telanu / :-)
Obsah: Vše začíná malým rozhovorem mezi Brumbálem a Severusem.
Celá série obsahuje 7 povídek různých délek. Pátá povídka "A Wizard song" je asi nejdelší a podle mého také dějově nejlepší.
Vůbec nechápu, jak je možné, že jsem si na tuto sérii nevzpoměla dřív. Je naprosto úžasná! Provede čtenáře od úplného počátku nějakých citů, které k sobě můžou Harry a Severus cítit, až po vytvoření tajného vztahu a dále. Nechybí tu ani skvělé vykreslení ostatních postav, mezilidských vztahů a válečných problémů. Tato povídka ve vás vyvolá všechny možné emoce - od radosti přes znechucení po smutek. Pokud máte možnost, rozhodně si ji přečtete.
 
nové;) Red Right Hand / autor: sinick and ac1d6urn
Obsah: Bude Harryho šílené hrdinství stačit k ochraně vyděděnce ve světě, kde vítězství ve válce je jen polovinou cesty k úspěchu?
První povídka na tomto seznamu, která se odehrává v poválečné době a také až po té, co Harry opustí Bradavice. Nejsem si jistá, co přesně mě přimělo pamatovat si ji. Není příliš dlouhá a existuje dost jiných originálních povídek na obdobné téma, ale přesto... Možná je to tím, že miluji happyendy, možná tím, že mě zaujalo úžasné ztvárnění Harryho, možná tím, že zbožňuji zmínky o Severusově mládí či mě fascinuje jeho způsob obživy,... každopádně některé scény z této povídky si budu pamatovat ještě hodně dlouho.
 
 
2) Severitus, sevitus, adoption, guardian
 
In Blood Only /autor: E.M. Snape / :-)
Obsah: Snape je Harryho otec. Nikdo z toho není šťastný.
Úžasná originální povídka, ve které je Snape opravdový bastard, ale přesto... No, Harry prostě dělá s lidmi zázraky.
 
Blood Magic / autor: GatewayGirl / :-)
Obsah: Předpokládalo se, že magie krve Harryho ochrání, ale jeho příbuzní byli obětováni. Předpokládalo se, že magie krve dá Harrymu podobu svého adoptivního otce, ale tato podoba mizí. Krev je pouto, ale také vzpomínka na nenávist - nebo lásku.
Jedna z mála povídek (ve kterých je Severus Harryho biologický otec), kde Harry po otci zdědí nejen podobu, ale také nějaké ty vlastnosti - chudák :-D Příbeh je skvělý, čtivý a napínavý. Pouze se mi trošku nelíbí konec.
 
 
3) Ostatní
 
Harry Potter and Enemy within / autor: Theowyn / :-)
Obsah: Pouze Snape může Harryho naučit kontrolovat jeho hrůzyplné vize. Avšak mohou se Harry a Snape naučit věřit sobě navzájem? (originální obsah je mnohem delší, ale já bohužel nejsem dobrá překladatelka)
Příběh pokračuje v (také dokončené) povídce "Harry Potter and the Chained Souls".
Z tété fanfiction jsem byla naprosto nadšená. Je velice napínavá a originální. Kromě toho mě také moc potěšil epilog.
 
 
 
Časem budu (jak si budu postupně vzpomínat) přidávat další...
 
 

Komentáře k seznamu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.